فصل چهار 4 گودبرداری ، قسمت 10 ( تدریس بروش موضوعی ) ، گود خاقانی ، بازخوانی پرونده ریزش ساختمان همجوار بر اثر گودبرداری غیراصولی در منطقه خاقانی تهران و فوت سه نفر و قطع نخاع یک نفر در سال 1391

فصل چهار 4 گودبرداری ، قسمت 10 ( تدریس بروش موضوعی ) ، گود خاقانی ، بازخوانی پرونده ریزش ساختمان همجوار بر اثر گودبرداری غیراصولی در منطقه خاقانی تهران و فوت سه نفر و قطع نخاع یک نفر در سال 13911 min read

حقوق مهندسی ایران

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی درساخت و ساز شهری ایران ( تدریس بروش موضوعی ) پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران مهندس کامیارمیررضوی

 

گودبرداری فصل چهارم قسمت 10 گود خاقانی

  • بازخوانی پرونده ریزش ساختمان همجوار بر اثر گودبرداری غیراصولی در منطقه خاقانی تهران و فوت سه نفر و قطع نخاع یک نفر در سال 1391

 

 

 

خلاصه ای از پرونده گود خیابان خاقانی

در آذر ماه سال ۱۳۹۱ عملیات گودبرداری برای احداث ساختمانی جدید که ناشی از انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت بود به عمق حدود 4m انجام شد. سازنده (طرف دوم قرارداد مشارکت در ساخت که پروانه مجری نیز نداشت) بدون اطلاع به مهندس ناظر و بدون اجرای سازه نگهبان اقدام به خاکبرداری نموده و چند روز بعد، ساختمان همجواری ریزش کرده که موجب فوت سه نفر و قطع نخاع یک نفر میگردد.

این مطلب هم میتونه مفید باشه  جلسه سی و نه 39 ( آغار سفر سوم ) ، بررسی جوانب کیفری و حقوقی و انتظامی و جوانب کارشناسی گود منطقه شهران تهران و چگونگی انجام دفاع درست در دادگاه و بحث مجدد بیمه مسئولیت مهندسین

نکات حائز اهمیت حادثه فوق

۱- مسئولیت مهندس ناظر و مجری ساختمان از زمان صدور پروانه ساختمانی آغاز میشود و عدم امضای برگ شروع به کار رافع مسئولیت مجری و ناظر نیست!

۲- بسیاری از مهندسین ناظر بر این باورند که چون در نص مقررات ملی ساختمان (مبحث دوم) و همچنین در متن قرارداد نظارتشان صراحتا قید شده است که مالک/مجری ساختمان میبایستی کلیه مراحل اجرایی عملیات ساختمانی خود را به اطلاع مهندس ناظر برساند و رسید دریافت کند، پس اگر برگ شروع بکار را امضا نمودیم ولی کسی به ما کتبا اطلاع نداد ما میتوانیم با استناد به این بندها خودمان را از مهلکه نجات دهیم!

خیر دوست عزیز، حتی در صورت امضا نکردن شروع بکار باز هم شما مسئولید؛ چه برسد که شروع بکار را نیز امضا نموده باشید.

۳- به هیچ عنوان به حرف مالک و مجری و عوامل آن ها اعتماد کامل نکنید و شماره تماس خودتون رو در همان روزهای آغازین بازدید از محل به چند نفر از همسایگان بدهید و از لحاظ روانشناختی با همسایگان به نحوی برخورد و صحبت کنید تا آنها متوجه شوند که شما حافظ منافع آن ها هستید تا در صورت شروع به کار مالک و یا اقدام به عملیاتی مثل گودبرداری بدون اطلاع شما حتما از سمت همسایگان خبردار شوید.

۴- انجام کارهایی از قبیل طراحی، محاسبات، نظارت و اجرا بدون داشتن “بیمه مسئولیت حرفه ای” مناسب، مثل رفتن به شمال کشور از جاده ی چالوس با ماشینی است که نه معاینه فنی دارد و نه بیمه شخص ثالث!

این مطلب هم میتونه مفید باشه  جلسه هفتاد و نه ۷۹ ، شرح نحوه تنظیم اجاره نامه و بازخوانی ۳ پرونده در باب آسیب وارده به موجر از سوی مستاجر ، شرح اهمیت شاهد در قراردادهای اجاره نامه و مبایعه نامه و …

لذا توجه به این نکته لازم است که در صورت داشتن بیمه نامه مسئولیت حرفه ای با کلوزهای کامل (منظور بیمه نامه هایی که بصورت دسته جمعی ارائه میشود و به بیمه گذار بیمه نامه را تحویل نمیدهند نیست*) حداقل خیال شما راحت است که حتی درصورتی که حادثه ای برای کارگاه شما پیش آید از جیبتان چیزی نمیرود.

۵- این را بدانید که درصورت بروز حادثه، وظیفه ی کارشناس رسمی دادگستری و سایر دست اندرکاران پرونده کشف حقیقت نیست! بلکه کلیه عوامل رسیدگی به پرونده موظفند بر اساس مستندات، امارات، اقاریر و شواهد نسبت به مشخص کردن علل وقوع حادثه و درصد مقصرین تصمیم بگیرند.

لذا شما می بایستی از زمان وقوع حادثه تا زمانی که پرونده بطور کامل مختومه میگردد پیگیر پرونده خود باشید و بطور مطلوبی از خودتان دفاع کنید.

۶- هرگز در کارهای مهندسی ریسک نکنید تا در امن ترین مسیر ممکنه پروژه تان جلو رود.

 

قصه نویس ما خداست
دانه هایمان را می کاریم
در هر زمینی
و
زیرهرآسمانی
حتی اگر روزی نباشیم
نگران دانه هایمان نباید باشیم
باران با پاکیش ، نشان خواهد داد،دانه هایی که ما کاشته ایم، کجاست

بی منت ، ببخشیم

سایت پشتیبان مرجع حقوق مهندسی ایران www.iela.ir

Iran Engineering Law Authority

حقوق مهندسی ایران
این صفحه را در شبکه های اجتماعی با دوستان و همکارانتان به اشتراک بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.